Ένα διαφορετικό απόγευμα Κυριακής

Το σημερινό απόγευμα Κυριακής είχε ελληνικό άρωμα και γεύση! Βρεθήκαμε με την οικογένεια μου, για έναν κυριακάτικο καφέ, στο ελληνικό ζαχαροπλαστείο “Ομόνοια” στο Ντένβερ, όπου ζούμε και αναπνέουμε τους τελευταίους έξι μήνες. Τόσο κοντά μας και τόσο μακρυά απ’ την πατρίδα Ελλάδα!

Ευτυχώς που άλλαξα τις δυνατότητες του blog μου (κάτι που επεξεργάζομαι καιρό στο μικρό μου μυαλό) και έτσι θα μπορώ από δω και στο εξής, να αναρτώ φωτογραφίες και βίντεο που τόσο επιθυμώ, προκειμένου να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου ως νέα μετανάστης και φυσικά Supercoolmama!

Ο ενθουσιασμός μου δεν κρύβεται στο βίντεο, αλλά πιστέψτε με ότι το ίδιο θα νιώθατε κι εσείς στην δική μου θέση..

Τι πρωτόγνωρα συναισθήματα..(;)! Όταν βρίσκεσαι μακρυά από την χώρα σου, εκτιμάς πράγματα που είναι τόσο απλά, φυσιολογικά και καθημερινά στην ελληνική σου πραγματικότητα που αργείς να συνειδητοποιήσεις την αξία τους. Είδαμε ακούσαμε και γευτήκαμε ελληνικά! Το καλυτερο όμως ήταν που ηρθαμε σε επαφή με Έλληνες που λείπουν σχεδόν μια ολόκληρη ζωή από την χώρα μας. Η χαρά και η συγκίνηση τους ήταν, από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε στο μικρό παραδοσιακό καφέ-ζαχαροπλαστείο, ιδιαίτερα εμφανής!

Ο κύριος Λουκάς Λούκας (που όπως μας είπε με καμάρι δεν υπάρχει άλλος με το ίδιο όνομα σε όλο το Κολοράντο) πελάτης στο μαγαζί αμέσως μας ανοίχτηκε και δεν δίστασε να μοιραστεί ιστορίες από την ζωή και την πορεία της ζωής του ως τώρα..Ως ήταν αναμενόμενο και αυτός και ο κύριος Βασίλης που είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης, ασχολούνται με τον κλάδο της εστίασης όπως και οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες αυτής της γενιάς..

Τι μου έμεινε από το σημερινό αυτό κυριακάτικο απόγευμα; Ειλικρινά τώρα, τα μάτια του κυρίου Λουκά που δάκρυσαν από συγκίνηση μετά από την σύντομη κουβέντα μας για την πατρίδα.. Έφυγε και μας κέρασε τον καφέ και τα γλυκά αφού πρώτα κάθισε μαζί μας, συζήτησε μαζί μας, ξεδίπλωσε την καρδιά του αβίαστα…

Τι να κάνουμε μάνα μου; Χίλια δυο κακά εχουμε σαν λαός.. Αλλά αυτή την ελληνική ψυχή, το ελληνικό φιλότιμο και την δίκη μας ελληνική λεβεντιά πουθενά μωρέ!

Κύριε Λουκά σε ευχαριστούμε που μας θύμισες ότι αυτή την μοναδικότητα που έχουμε στο DNA μας δεν την συναντάς εύκολα σε άλλους λαούς !

Δείτε το σημερινό μου βίντεο εδώ:

Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ

και βαθιά σ’ ευχαριστώ

γιατί μ’ έμαθες και ξέρω

ν’ ανασαίνω όπου βρεθώ

να πεθαίνω όπου πατώ

και να μη σε υποφέρω…

Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ – Παπάζογλου

SupercoolMama

2 thoughts on “Ένα διαφορετικό απόγευμα Κυριακής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s