Νομίζω πως ο τίτλος της ανάρτησης μου τα λέει όλα!
Η αγάπη μου για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική είναι μεγάλη και δεν κρύβεται, άλλωστε, ούτε το γεγονός ότι είμαι και “καλοφαγού”. Και σαν “καλοφαγού” οφείλω να “καλομαγειρεύω”! Επειδή όμως σήμερα πειραματίστηκα και έφτιαξα ένα γλυκόξινο κοτόπουλο φούρνου -που δεν υπάρχει σας λέω- θα αναρτώ στο εξής με κάθε ευκαιρία, όπως αυτή, τις συνταγούλες που αγαπώ εδώ στο προσωπικό μου blog.
Δεν πίστευα ούτε κι εγώ πόσο νόστιμο έγινε και μάλιστα πολύ γρήγορα, εύκολα και με απλά υλικά. Όσοι και όσες το τολμήσετε να μου γραψετε στα σχόλια τις εντυπώσεις σας!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Για μένα από σήμερα καθιερώθηκε. Γευστικότατο ζουμερό, μαλακό μέσα και με κρούστα εξωτερικά.
Τα παιδιά μου το λάτρεψαν κι εγώ φυσικά μετά χαράς θα μοιραστώ την συνταγή μαζί σας!
Συνταγή
Υλικά:
- κοπανάκια ή αλλιώς μπουτάκια κοτόπουλου – ή ένα κοτοπουλο τεμαχισμένο σε κομμάτια. Θέλουμε την πετσούλα γι αυτό μην την αφαιρείτε απλά καψαλίστε το κοτόπουλο να φύγουν τυχόν τριχούλες.
- 2 γενναίες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα,
- 1 κουτάλια της σούπας κέτσαπ,
- χυμό από ένα πορτοκαλι,
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κούπα μέλι και
- 1 κούπα μουστάρδα ( 1 κουπα 235ml) – αν έχετε και dijon, θα βγει ακόμη καλύτερη νομίζω, εγώ έβαλα απαλή εμπορίου την απλή)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύβο κότας σε σκόνη ή 1 κύβο κότας
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και βυθίζετε το κοτόπουλο μέσα στην μαρινάδα ώστε αυτή να πάει παντού.
Αν έχετε χρόνο αφήστε να μαριναριστεί μια με δυο ώρες στο ψυγείο.
Σε μια κούπα ζεστό νερό διαλύετε τον κύβο κότας.
Αραδιάζετε σε ένα ταψί όλη την μαρινάδα με το κοτόπουλο και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει ωραίο χρώμα.
Να γυρίσετε στο μεταξύ κι από την άλλη πλευρά μια φορά το κοτόπουλο μόλις αποκτήσει ωραίο χρώμα από πάνω ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Σε μια ώρα και κάτι το δικό μου ήταν έτοιμο. Τόσο περίπου θα χρειαστείτε κι εσεις.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !