Denver Greek Festival 2018!

Όπου γλέντι και χορός η Βασίλω πρώτη λέμε στην πατρίδα.. Κανονικά η “Λένγκω” έπρεπε να λέγαμε, αλλά τι να κάνουμε τώρα..(;)! Ας τρέχω εγώ στα πανηγύρια (που τα αγαπώ) και ας έχει το όνομα άλλη!

Και φυσικά φέτος στο ημερολόγιο μου και στο blog μου προστέθηκε άλλη μια νέα εμπειρία: το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ντένβερ, το λεγόμενο στην αγγλική “Denver Greek Festival”!

Έτσι μαζί με την οικογένεια, βρεθήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό στον χώρο της Ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας, όπου λάμβαναν χώρα οι φετινές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ γίνεται σε ετήσια βάση εδώ και 53 χρόνια, διαρκεί τρεις μέρες, Παρασκευή με Κυριακή, και προσφέρονται (όπως λένε) πάνω από 25 ελληνικά αυθεντικά πιάτα -λίγο υπερβολικό το βρίσκω σαν αριθμό- κρασί, μπύρα και ούζο. Πέρα από το ελληνικό φαγητό, στις εκδηλωσεις περιλαμβάνονται η ζωντανή ελληνική μουσική, εμφανίζονται επί σκηνής παραδοσιακά και μοντέρνα χορευτικά και υπάρχει έκθεση από Έλληνες επιχειρηματίες που εκθέτουν στους πάγκους-κιόσκια ελληνικά προϊόντα που εμπορεύονται όπως ρούχα, κοσμήματα, υποδήματα, διακοσμητικά κλπ.

Εμείς συναντήσαμε πολύ κόσμο, Έλληνες και Ελληνόφιλους διαφόρων εθνικοτήτων! Με όσους έτυχε να μιλήσω πάντως, μόνο καλά είχαν να πουν για το φαγητό, τον πολιτισμό και την όμορφη Ελλάδα μας…Για τα πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικά μας ούτε λόγος εννοείται, αφού δεν το σήκωνε το κλίμα και καλύτερα..

Τι μου έκανε εντύπωση;

  1. Οι ατελείωτες ουρές για το φαγητό και τα ποτά,
  2. Για να αγοράσεις φαγητό ή ποτό έπρεπε να αλλάξεις τα λεφτά σου σε ειδικά κέρματα “coins” που προορίζονταν αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Δείτε τα εδώ πλάκα δεν έχουν ;
  3. το γεγονός ότι ο “γύρος- σουβλάκι” που περίμενα ήταν αποκλειστικά αρνίσιος κι εγώ ήθελα χοιρινό αφού αρνί δεν τρώω (μπλιαχ δηλαδή),
  4. ο κόσμος που πραγματικά έδειχνε να διασκεδάζει χωρίς έγνοιες και προβλήματα και
  5. αυτό το χαζό “Ώπα” και ξανά “Ώπα” που ακουγόταν ανά δυο λεπτά από τα ηχεία (οι Αμερικανοί το λατρεύουν, να το ξέρετε πληροφοριακά, για μένα απλά καταντάει γελοίο και νιώθω ότι μας υποτιμά κατά κάποιο τρόπο) ενώ παράλληλα άκουγες και την μουσική να παίζει, και πιο αραιά ένα “γκειά σου Ντιμήτρη”, γκειά σου κορίτσια”,
  6. Υπήρχε κάποιο χορευτικό συγκρότημα από νέους και νέες που χόρευαν επί σκηνής ντυμένοι με φορεσιές που παρέπεμπαν σε αρχαία Ελλάδα, όλες τις ελληνικες ποπ επιτυχίες με βήματα “καλαματιανού”.. αξεπέραστο; Πραγματικά όμως.. ούτε που το ‘χα φανταστεί ποτέ..
  7. Σε ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ φεστιβάλ να μου ζητήσουν ID για να μου επιτρέπει η χρήση αλκοόλ;;; Ακόμα κι εδώ ρε παιδιά;; Ε, κι όμως ! Αμερική είμαστε ακόμη..! Εγώ πάντως την μπυρίτσα μου την ελληνική την ήπια.

Τα υπόλοιπα θα σας τα δείξω ακολούθως:

Άντε και του χρόνου !

Supercoolmama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s