Η Αδελφότητα του Αγίου Γεωργίου στο Ντένβερ

Πάει καιρός από την εκδρομή που κάναμε παρέα με τον πνευματικό μας, το γέροντα μας πατήρ Χριστόδουλο Παπαδέα στα βουνά του Ντένβερ και του πρότεινα να κάνουμε κάποια στιγμή μια κουβέντα “να τα πούμε λίγο και για το μοναστήρι του Αη-Γιώργη πάτερ κάποια στιγμή και να ετοιμάσω ένα ενδιαφέρον θέμα..” του είχα πει. 

Και να η ευκαιρία! Πλησιάζοντας ο εορτασμός για τα 20 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του ησυχαστηρίου, της Αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου, ο γέροντας Χριστόδουλος με κάλεσε μετά την λειτουργία του Σαββάτου σε μια αυθόρμητη συζήτηση.

Μια άλλη πτυχή της νέας μας ζωής εδώ στο μακρινό Ντένβερ είναι και η εκκλησία. Κάτι για το οποίο δεν φανταζόμουν ότι θα μιλούσα και θα έγραφα ποτέ πριν.

Μα τι ευτυχία, τι χαρά, τι ευλογία!!!

Άλλωστε το τρίπτυχο του ελληνισμού Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια είναι αυτό που μας κρατά, ακμαίους, ζωντανούς, ξεχωριστούς. Κι όποιος αναγνώστης διαφωνεί μάλλον σε λάθος ιστοσελίδα βρίσκεται!

Ο χώρος συγκέντρωσης και προσευχής μας· το προσωπικό μου ησυχαστήριο και πολλών συναθρώπων μας, εκεί που γαληνεύει η ψυχή και ξεχνά τα δύσκολα, εκεί που λαχταρώ να πηγαίνω κάθε εβδομάδα και να φεύγω γεμάτη, μα και πιο ανάλαφρη!

Το σημείο συνάντησης με τους ομόθρησκους Σέρβους, Ρώσους, Ρουμάνους, Αμερικάνους αλλά και τους Έλληνες που ζουν χρόνια εδώ, μεγαλύτεροι από εμάς σχεδόν όλοι, άλλης γενιάς μετανάστες που κάποτε “βρίσκονταν στα παπούτσια μας” όπως λέει κι ο λαός μας, μας νιώθουν, μας αγαπούν και μας αγκάλιασαν σαν αληθινή οικογένεια.

Ο Αη Γιώργης μας, το μοναστηράκι μας, η εκκλησιά μας, οι άνθρωποι της, ο γέροντας Χριστόδουλος, εμείς.

Και μετά ήρθε η κουβέντα μας με τον γέροντα Χριστόδουλο, έτσι αυθόρμητα, πρόχειρα και απλά είπαμε κάποια πράγματα σχετικά με το μοναστήρι.

Μα θα πούμε κι άλλα… στο υπόσχομαι γέροντα.. και με την ευκαιρία σ´ ευχαριστώ δημόσια για ότι κάνεις για όλους μας.

Σ’ ευχαριστώ που τρέχεις παντού και πάντα όταν σε καλούν και όταν σε χρειάζονται, ακόμη και χωρίς να στο ζητήσουν, που μας προσφέρεις απλόχερα με την πατερική αγάπη σου, ότι εμείς έχουμε ανάγκη, που βοηθάς, που προσεύχεσαι, που λειτουργείς, κοινωνάς, ευλογείς και καθοδηγείς, που είσαι αφοσιωμένος στην ιερή αποστολή που έχεις αναλάβει και το κάνεις με όλη σου την καρδιά και την υπακοή σου.

Εύχομαι να σ´ ευλογεί και να σε στηρίζει στην ιερή αποστολή που σου ανέθεσε ο Κύριος, να σε βοηθά και να σου χαρίζει υγεία και φώτιση κάθε μέρα.

Τους υπόλοιπους σας εύχομαι να είστε τόσο τυχεροί και τόσο ευλογημένοι, είτε βρίσκεστε στην Ελλάδα είτε στη διασπορά να έχετε πλάι σας ανθρώπους αληθινά φωτισμένους και πνευματικούς όπως ο γέροντας Χριστόδουλος, που εμπνέει τους νέους και τους έχει κοντά στην εκκλησία του Χριστού.

Ως τότε σημειώστε την ημερομηνία του εορτασμού για το ιερό αυτό ησυχαστήριο του Αη-Γιώργη, στις 31 Αυγούστου και ώρα 6.30 μ.μ., στο Hellenic Community Center, Denver CO.

Όλοι οι καλοί χωράνε ! Α! Και μην ξεχνάτε! Φέρτε να μοιραστούμε και κανα ταψί σιροπιαστά! Εγώ θα ετοιμάσω το επετειακό κέικ!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και Καλή Παναγία!

SupercoolMama

3 thoughts on “Η Αδελφότητα του Αγίου Γεωργίου στο Ντένβερ

Leave a comment